Våra varumärken

Vi är stolta återförsäljare av många varumärken som vi under våra 25 år byggt upp ett nära samarbeta med. När du kommer till oss i butiken ser du ett litet urval som vi har handplockat. Men du kan självklart handla allt från våra varumärken. Saknar du något varumärke, fråga oss så hjälper vi dig. Välkommen till oss!

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
A
Läs mer
Möbler, belysning och details
Från Danmark
Läs mer

Möbler & detaljer

Med rötterna i Småland formger och producerar svenska A2 distinkta möbler och inredningsdetaljer.

Hos A2 möts kreativ design, funktionalitet, noggrant valda material och skandinavisk möbeltradition.

Alla produkter tillverkas med stolthet i Småland, vilket skapar hållbara objekt för framtiden karaktäriserade av en stark identitet och hög kvalité.

Läs mer
Kontor

Abstracta är specialister på skrivtavlor och utrustning för kontor och offentlig miljö.

Läs mer
Soffor & Möbler

Adea är ett finskt möbelföretag (1994), som sedan sin start har tillverkat möbler med hög kvalitet, funktion och form. Det familjeägda företagets policy har varit att göra sin egen kollektion av möbler, vilket har gett utdelning, Adea är kända för sina tidslösa och moderna möbler. Adeas möbler syns runt om på mässor i hela Europa.

De samarbetar med kända designers som Broberg & Ridderstråle, Lars Beller Fjetland, Alexander Lervik, Petra Lassenius och Tuula Falk.

Läs mer
Hantverk & detaljer
Afroart har funnits i Stockholm sedan 1967.

Afroarts idé har hela tiden varit att marknadsanpassa och utveckla traditionella hantverk med egen design och verktyg från utvecklingsländer i Afrika, Asien och Latinamerika och bidra med att skapa nya arbetstillfällen, som idag har blivit en av de viktigaste inkomstkällorna i dessa regioner. Detta gör att unika hantverkstraditioner får möjlighet att överleva och att Afroarts kunder får tillgång till världens hantverk. Afroart ”Rättvis handel är en självklarhet för oss!”

Läs mer
Details för kök och hem

Alessi har sitt ursprung i den italienska designkulturen. Företaget grundades 1921 av Giovanni Alessi, farfar till nuvarande ägaren Alberto Alessi. Sedan mitten av femtiotalet har Alessi samarbetat med ett stort antal internationellt erkända designers, till exempel Frank O. GehryRichard SapperMichael Graves och Philippe Starck. Detta samarbete har resulterat i ett unik uppsättning produkter av vilka många blivit uppmärksammade, och erkända, för sin form och innovation.

Alessi är det designföretag i världen med flest produkter permanent utställda på museum

Läs mer
Belysning

Prisbelönt italiensk desig

Italienska Artemide grundas under 1960-talet av Ernesto Gismondi i Milano och är idag världsledande inom belysning. Artemide finns att hitta i närmare 100 länder världen över och man producerar funktionell design för både hem, kontor och offentliga rum

Läs mer
Möbler, mattor och details.

Asplunds filosofi har alltid varit att skapa rena, eleganta linjer som aldrig går ur modet och produkter av en kvalitet som garanterar hållbarhet.

För oss är en produkt av god design en som du kan använda och kombinera med nästan alla stilar, som ser bra ut i alla färger.

Läs mer

Textil

Astrid är ett svenskt varumärke med vackra tyger i unika färger, kvalitet och texturer. 

Varumärket kombinerar skandinavisk estetik med europeisk produktion av högsta kvalitet för att uppnå ett resultat som är samtida, tidlöst och hållbart.

Läs mer
Belysning

År 1936 flyttar Ateljé Lyktan till Åhus vid Skånes östkust för att tillverka armaturer med hög standard för offentlig miljö. Sedan år 1977 befinner sig varumärket i samma lokaler, där man skapar genomtänkt belysningsdesign som hyllas världen över.

Läs mer
Posters

Atelier CPH grundades 2012 i Köpenhamn av trendspanaren Sara Ingemann och kreativa ledaren Mandy Rep. Ingemann och Rep ville skapa en multifaceterad designbyrå där de kan skapa kreativ, nyskapade och innovativa produkter. Atelier CPH erbjuder en ständigt expanerade kollektion av högkvalitativa posters med minimalistiska och stilrena motiv som adderar en ny dimension till ditt hem och lyfter det till nästa nivå.

Läs mer

Möbler, belysning och inredning

Audo Copenhagen skapades för att förena MENU och by Lassen och spegla både ett sekel av dansk designtradition och en modern, global syn som ständigt expanderar och utvecklas.

Audo Copenhagens möbler, belysning och inredningsdetaljer formas av målmedvetna detaljer, högkvalitativa material och mänskliga behov, som går hand i hand med strävan efter att skapa starka, långvariga kontakter och partnerskap.

Genom att överbrygga arv och modern design, danska rötter och globala ambitioner, människor och projekt runt om i världen, är Audo Copenhagens design katalysatorer för kreativitet och gemensam innovation.

Läs mer
Avolt är en svensk designstudio som utvecklar och formger föremål som möjliggör elegant förlängning av strömförsörjning till elektriska enheter. Varumärket erbjuder smidiga och arkitektoniskt tilltalande lösningar för hem, kontor, butiker och offentliga miljöer, med utgångspunkten att vardagliga elektriska lösningar inte ska behöva kompromissa med design och estetik.
Läs mer
Möbler & details

Nytänkande dansk design – Det är vad AYTM är och vill vara. Varumärket levererar en trendig och dekadent mix av inredningsdetaljer och möbler i exklusiva material.

http://aytm.dk

B
Läs mer
Möbler och specialkuddar/dynor till stolar.

Danskt varumärke där målet är att skapa möbler med en stark visuell identitet, och ändå upprätthålla dess funktion.

Läs mer
Belysning

Gubi är agent för detta varumärke med historia från 1930 talet.

Läs mer
Möbler

Blå Station finns i Åhus på den sydsvenska ostkusten, där havet är i ständig rörelse, precis som vi. Blå Station startades 1986 av en hemvändande formgivare, som efter år av framgång ville tillbaka till sina barndomsrötter.

Formgivaren var Börge Lindau, känd som en i design teamet Lindau & Lindekrantz. Blå Station står för B som i Börge, L som i Lindau och Å som i Åhus. En station är en plats för möten, avsked, glödje och tårar. Därför kallar vi det vår station -Blå Station.

Läs mer
Detaljer

Born in Sweden grundades 2008, med en tydlig avsikt att utveckla snygga designartiklar till en internationell marknad. De har sedan 2008 samarbetat med fem designers som tillsammans formgivit dagens sortiment. Målet har sedan starten varit att låta det skandinaviska genomsyra allt som tas fram, för att på en internationell marknad kunna lyfta in det nordiska i hem världen över.

Born in Sweden är kända för den klassiska Stumpastaken som säljs uppe hos oss.

Läs mer
Belysning

Bsweden Belysningsbolaget formger och tillverkar trendsättande lampor som blir klassiker. Många har erhållit prestigefyllda priser såsom Utmärkt Svensk Design, Good Design Award 2009 och the British Furniture Industri Award.

Läs mer
Detaljer

Broste Copenhagen är ett danskt varumärke som har specialiserat sig på nordisk design med fokus på rustika material. Företaget förenar trendigt med traditionellt, allt med ett långsiktigt hållbarhetsfokus. Varumärket är Svanenmärkt, vilket innebär att de uppfyller en rad hållbarhets-, kvalitetsmässiga- och etiska krav.

Läs mer
Möbler

Bruno Mathsson International är företaget som för en av Sveriges internationellt mest kända formgivares kulturarv vidare. Under detta varumärke så har flera av Mathssons mest kända alster samlats. Bo och Dan, som driver Bruno Mathsson International AB, är söner till Henry Thelander som arbetade sida vid sida med Bruno Mathsson i över 40 år.

Läs mer
Utemöbler & details

Småländska Byarums Bruk tillverkar park- och trädgårdsmöbler samt planteringskärl. Alla produkter tillverkas på gjuteriet i Byarum och i sandformat gjutgods. Produktionen på Byarums Bruk består av en blandning av återupplivade klassiska modeller och helt nya produkter i modern design. Idag tillverkar Byarums Bruk produkter från fyra sekel – den äldsta modellen är daterad 1780.

C
Läs mer
Utemöbler

Cane-line är ett danskt designföretag med mer än 30 års erfarenhet av att designa och tillverka bekväma och funktionella möbler. Tillverkade med största omsorg om miljön och människors välbefinnande. Det allra viktigaste för Cane-line är att göra livet bekvämare och över hela världen arbetar de mot samma mål – att skapa komfort och ett större värde på de platser där du varvar ned och kopplar av.

Läs mer
Möbler
Carl Hansen & Søn grundas år 1908 av Carl Hansen i Odense, Danmark. Företaget bär på en 100-årig tradition av exklusiv möbeltillverkning där största möjliga omsorg och passion för hantverket står som signum. Carls son Holger tar över möblersnickeriet år 1934 och inleder samarbeten med några av landets mest lovande och talangfulla formgivare.

En av dessa är Hans J. Wegner, som bland annat kommer att skapa den moderna klassikern Y-stolen.

 

Läs mer
Kuddar & mattor

En kombination av skandinavisk design och det indiska hantverksarvet har gjort Chhatwal & Jonsson till en storfavorit i många hem. Produkterna kännetecknas av vackra färger, spännande motiv och högkvalitativa material.

Läs mer
Kuddar, mattor & inredning

Lev stilsäkert, hållbart och etiskt med Classic Collection.

Classic Collection ger dig det allra bästa från klassisk skandinavisk design och de senaste trenderna inom textildesign.

D
Läs mer

Mattor och belysning

Vår affärsidé är att med ett personligt bemötande och en hög servicenivå erbjuda ett handplockat sortiment av mattor, möbler, belysning och accessoarer från Europas främsta design- producenter och designers.

Läs mer
Möbler och belysning
Läs mer
Detaljer

Jordnära. Det är beskriver DBKD. Med fokus på design, kvalitet och inspiration – DBKD har skapat moderna klassiker sedan 2012 mitt på den svenska landsbygden. Krukor, vaser och skulpturer med en skandinavisk touch.

Läs mer
Detaljer

Jordnära. Det är beskriver DBKD. Med fokus på design, kvalitet och inspiration – DBKD har skapat moderna klassiker sedan 2012 mitt på den svenska landsbygden. Krukor, vaser och skulpturer med en skandinavisk touch.

Läs mer

Möbler och inredningsdetaljer 

Design Of tillverkar möbler i rostfritt stål med en tidlös design som lyfter sin omgivning. Formgivningen bygger på precision med detaljerna i fokus.

Deras  hantverk har sitt ursprung i Smålands skogar. Smart förvaring, minimalistisk design för användning i miljöer både inom- och utomhus.

Design Of grundades av Johanna Haglund och Mathilda Karlsson. Johanna Haglund och Mathilda Karlsson har gemensamt tagit fram ”Design Of Collection”.

Läs mer

Möbler, belysning, mattor och details

Företaget grundades av Anders Färdig, som brinner för att hitta produkter som sätter fart på fantasin, förbättrar livsstilar och gör shopping underhållande.

Under hans ledning har Design House Stockholm blivit ett ledande namn för skandinavisk design, och är känd för sina innovativa produkter och kvalitet.

Läs mer

Textil till möbler och gardiner

Tricia Guild startade Designers Guild designs 1970.

Läs mer
Möbler

Den grundläggande idén hos dk3 är att det ska synas att materialet är hämtat från naturen. Deras möbler har kvistar och naturliga ådringar. dk3 arbetar med filosofin om respekt för miljön och har har ovanligt lite spill i sin tillverkning, man försöker ta tillvara på allt. Detta gör möblerna från dk3 unika. Designen är enkel och funktionell, i kontrast till ett material med mycket uttryck.

Läs mer
Möbler

DUX är ett svenskt familjeföretag i fjärde generationen som utvecklar, tillverkar och säljer möbler och sängar. DUX grundades i Malmö 1926 av Efraim Ljung. Idag är DUX ett framstående företag när det gäller utveckling kring säng- och sovkomfort med försäljning över hela världen.

E
Läs mer
Soffor

Danskt företag som förenar det bästa av material med en stolt tradition av hantverk i varje produkt de tillverkar. Eilersen är synonymt med kvalitet och har ett fantastiskt världsrykte för sina soffor. Deras hållbarhet och design talar sitt eget tydliga språk.

Läs mer
Ljusstake

Elflugan är resultatet av formgivarna Marie Lundgren Carlgrens och Kina Strandbergs önskan att skapa en modernare variant av den traditionella elljusstaken. Deras första skiss kom till 1993 på en servett på ett café i Nacka och upptända av sin idé for de till närmaste trävaruhandel och köpte rundstav, pinnar, svart sprayfärg, lera och massor av små glödlampor. Och så började de bygga den allra första prototypen. Från detta tillfälle och fram till dagens försäljningsframgångar har vägen varit både lång och kantad av svårigheter.

 

I dag, 20 år senare, har Marie Lundgren-Carlgrens och Kina Strandbergs Elflugan blivit en klassiker i mångas hem – inte bara i juletid.

Läs mer

Hatthyllor och krokar

Svenskt hantverk sedan 1937. Hatthyllorna är riktiga klassiker i Svenska hem.

essem.se

Läs mer
Textiler 

Danska Elvang skapar vackra textilprodukter med integritet och stolthet, tillverkade av utsökt naturlig ullfiber. Varje produkt är resultatet av skickligt lokalt hantverk kombinerat med kontemporär skandinavisk design. Företaget står för kvalitet, tradition och socialt ansvar.

Läs mer
Details för kök och hem

Eva Solo startade1997.

De har utvecklat en unik samling av prisbelönta designprodukter där varje produkt representerar den ultimata kombinationen av utseende och funktionalitet.

F
Läs mer
Inredningsdetaljer

Ett danskt företag som designar och tillverkar interiörprodukter med en grafisk touch. I sortimentet ingår allt från textilier, köksprodukter till wallstickers. De har även ett stort sortiment för barnrummet. Företaget har sitt ursprung i en grafisk designbyrå i Århus och grundades av Trine Andersen 2005.

Läs mer

Utemöbler

Fiam är ett italienskt familjeföretag som startades 1975 av Francesco Favagrossa. Fiam designar underhållsfria utemöbler med en ren och enkel design som passar de flestas tycke och smak och även vårt klimat här i Skandinavien.

Läs mer

Belysning

FLOS grundades 1962. Samma år startade firman produktion av en rad lampor, som blev några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Grundat på den tidlösa design och tekniska fördel produceras dessa lampor fortfarande idag.

Läs mer
Soffor och möbler

Fogia är producent av möbler för hem- och offentlig miljö. Möbler med egen identitet och Skandinavisk design.

Utvecklingen av nya produkter sker i Fogia Studio gemensamt med erkända designers och säljs genom ledande återförsäljare och inredningsföretag i Sverige och Europa.

Läs mer
Belysning

Italienskt företag med många kända designers under sitt tak.

Läs mer
Foto

Fotofish är ett projekt drivet av passion, autenticitet och en stark längtan efter frihet. Fotografierna är handplockade för sin unika stämning. Den höga kvaliteten, i kombination med hållbar produktion och miljöcertifierade material, minimerar påverkan på vår miljö.

Läs mer

Möbler

Ett svenskt varumärke som grundades 2013 av Rasmus och Ida Linea Hildebrand och filosofin är ”Favorite Spots” – utrymmet som betonar och firar det unika hos varje individ. Sortimentet är designat för alla tänkbara sammanhang och tillfällen och fungerar lika bra inne som ute, på kontoret som i hemmet.

Läs mer
Möbler

Möbelsnickaren Fritz Hansen från danska Nakskov tar sig till Köpenhamn på 1870-talet och öppnar år 1885 sin egen möbelverkstad. Fritz Hansen börjar producera högkvalitetsmöbler tillsammans med sin son Christian och blir genast framgångsrika. Redan inom de första 50 åren tillverkar man möbler för prestigefyllda byggnader som Christiansborgs slott, Köpenhamns universitetsbibliotek, rådhus och högsta domstol.

Läs mer
Textil

Frösö Handtryck etablerades 1946 och är ett av de få textila handtryckerierna i Sverige.

G
Läs mer
Utemöbler

Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen

Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet. Arturs idéer inspirerades av ”funkisens” tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag.

Läs mer

Belysning, möbler

GUBI är en Dansk agent/producent med varumärken som Bestlite, Semi och Pedrera mfl.

H
Läs mer
Möbler, mattor och details.

Hay startades 2003. Ambitioner är att uppmuntra dansk möbeldesign till att vara lika innovativ som på storhetstiden 1950 och 60-talet, men i en modern tappning.

Läs mer
Posters & detaljer

Hein Studio skapar nordisk design med hög kvalitet, bra hantverk, estetisk hållbarhet, gjord för att hålla och försköna vardagen.

Hein Studio-designen är inspirerad av mångfald, samtida konst och arkitektur som har sina rötter i estetisk skönhet.

Läs mer

Möbler och inredningsdetaljer

HKliving är ett holländskt inredningsmärke grundat av Emiel Hetsen och Sander Klaver. Kombinationen av ett kreativt sinne och en matematisk hjärna har visat sig vara en vinnande formel. I basen skapar HKliving kollektioner med produkter inspirerade av traditionella och användbara mönster med respekt för dess historia, men alltid med en modern touch.

Läs mer

Möbler, textil & inredningsdetaljer

Modern design kännetecknar House Doctor i alla produkter, från lampor, mattor och speglar till mindre detaljer. Här har vi samlat hela sortimentet med något för alla stilar och smaker.

I
Läs mer
Details för hem och kök

For a long time, Iittala has been part of an ongoing revolution. This is based on the belief that all human beings can make conscious choices in everyday life. Choosing objects that will last in design and quality will please our senses and create harmony in our everyday lives. Fortunately, this is also a choice for a more sustainable society, and against buying short-lived things destined for the rubbish bin.

Läs mer

Soffor

Ire Möbels soffor och fåtöljer kännetecknas av sparsmakad design och hantverksmässig kvalitet. De tillverkas i västgötska Tibro av noggrant utvalda material – både kvalitetsmässigt och ur miljöhänsyn.

J
Läs mer
Mattor

Mattor i önskad storlek och utförande.

Läs mer

Stolar och bord

Johanson Design startades 1953 och har sedan dess fortsatt med en hög nivå på hantverket som en plattform för bolaget. Sedan Dan och Paul Johanson tog över företaget i början av nittiotalet beslutade man sig för att fortsätta att utveckla design tillägnad ”Johanson Design stil” som är väl mottagen i hela världen idag. Vi insåg tidigt att nyckeln till framgång är hög kvalitet säger Paul Johanson.

Läs mer

Posters

Jollygoodfellow blandar respektlöst gammalt och nytt, stad och natur, hightech och lowtech i blocktryck, screentryck och andra experiment. Vi gillar att jobba med hela processen från ide till det handgripliga arbetet med screentrycket, små etiketter och allt vad det må vara. Upplagorna är därför också små.

Läs mer

Citerar ”WE’RE A DESIGN COMPANY.
OUR PHILOSOPHY: BUILD A TIMELESSLY CHIC FOUNDATION, THEN ACCESSORIZE WITH ABANDON.”

K
Läs mer
Läs mer

Möbler

Svenskt familjeföretag sedan 70 talet med ett eget uttryck. Eller som Sven Lundh själv säger ”Det ska tåla ögats slitage”

Källemo

Läs mer

Karlskrona Lampfabrik är ett familjeföretag utan externa ägare som grundades av den nuvarande fabrikörens farfars morfar 1884. Familjen Skantze flyttade till Karlskrona för att där anlägga Sveriges första lampfabrik. De tror att de vackraste produkterna skapas om formgivning, produktutveckling och tillverkning hålls samman. De arbetar för att hålla traditionerna vid liv och att kunnandet ska föras vidare. De vackra och unika fotogenlamporna tillverkade i mässing och munblåst glas är och kommer att förbi en klassiker i våra hem.

Läs mer

Keramik

Hantverket är kärnan i allt. En röd tråd som löper genom det mesta keramikern Karolina Brobeck sysslat med i livet. Efter att ha utbildat sig till dokumentärfilmare och sedan drivit restaurang i många år började hon på en keramikkurs när äldsta sonen föddes för fyra år sedan, ”mest för att komma hemifrån lite”. Det blev början på en omedelbar och ömsesidig förälskelse. Och slutade med en helt ny riktning i livet.

Hon beskriver sig själv som ”en feminist med Aspergers, lite av en ensamvarg” och trivs bäst när hon får jobba fritt i egna keramikstudion i Malmö. Inspirerad av arkitektur, kroppen och att hitta lösningar och med drivkraften i nyfikenhet och en vilja till ständig framåtrörelse formger hon keramik som lyckas vara rustik men ändå delikat, inte sällan med en touch av humor.

Läs mer
Möbler, belysning & detaljer.

Karakter är ett dansk designföretag grundat på en anda av utforskning, mod och en kompromisslös attityd till kvalitet.

Karakter presenteras i den skandinaviska designtraditionen med en internationell syn och presenterar en portfölj av möbler, belysning och föremål som är relevanta, ärliga, uttrycksfulla och ibland lekfulla. Varje pjäs har ett tydligt, obestridligt uttryck som säkerställer sin stolthet i privata hem och offentliga utrymmen över hela världen.

Läs mer

Mattor

Svensk leverantör med fabrik i Kinna som tillverkat handtuftade mattor sedan 1889.

Läs mer

Hantverk & träleksaker

I Kay Bojesens fantastiska samling hittar du bland annat de kända träfigurerna som apan, zebran och elefanten, men även många andra klassiska träleksaker. Låt dig inspireras av den kreativitet och lekfullhet som genomsyrar alla Kay Bojesens verk.

Läs mer
Detaljer

Klong är ett ljud, en klang. Klong är också ett varumärke som värnar om det tidlösa. Som vill förvåna och ge oväntade upplevelser. Klong förändrar det självklara med något oväntat. Klong ska dröja sig kvar, klinga i rummet. Klong utvecklar föremål där funktion, material och form sammanflätas till något värdefullt som håller länge, som man vill vårda och aldrig tröttnar på. Som känns bra att ge bort och att få.

Läs mer
Konsthantverk har tillverkat lampor i närmare hundra år. En lampa från detta företag är ett riktigt hantverk och håller en hög kvalitet.
Läs mer

Bruksgods, prydnadsföremål, unika objekt med konstnärlig intention alla utförda med en hantverksmässig djupkunskap. Ting som kommunicerar och väcker frågor om vår samtid. Föremål med en stark relation till vardag och kropp. Allt detta hittar ni hos Konsthantverkarna och mer därtill.

Läs mer

Korgar

Startade tillverkning av trådkorgar 1922 i Sverige.Samma teknik används idag.

http://www.korbo.se/

Läs mer
Detaljer & möbler

De stora linjerna i alla designer från Kristina Dam Studio är enkla och grafiska. Till detta lägger vi till en hög detalj och hantverk. Möbler från Kristina Dam Studio är gjorda av naturmaterial. Vi tror att mastering av den monokromatiska paletten gör att vi kan skapa tidlösa och varaktiga mönster. Tydlig och vacker – enkelhet med en attityd. Den här filosofin ligger på de stora danska designers axlar och tar oss på nordisk minimalism.

Läs mer
Details

Svensk formgivare med keramik och de klassiska askarna för solstickan i plåt. Fått flera formgivnings pris.

Läs mer

Textil

Kvadrat från Danmark med start 1968 gör kvalitetstyger för både offenlig och hemmiljö. Både möbeltyger och gardintyger.

L
Läs mer
Möbler

Lammhults producerar möbler för både hem och offentlig miljö.

Läs mer
Belysning

Lightyears grundades 2005 och har huvudkontor i Aarhus Danmark. Lightyears utvecklar och produceras hög kvalitativa lampor för både den professionella och privata marknaden. I nära samarbete med några utav världens bästa designers och arkitekter har dem designat ett stort antal av moderna lampor som kombinerar både tradition och innovation.

Läs mer

Gardinstänger och tillbehör.

Vi är ett av få, kanske det enda företaget som täcker hela kedjan från stilstänger till aluminiumskenor. Med allt vad det innebär att hela tiden ligga i framkanten avseende kvalitet, nyheter och att kunna erbjuda alla produkterna som lagervara.

Läs mer

Mattor

Danskt företag med tillverkning i Indien.

Läs mer
Fotografi

är ett online galleri för konstfotografi och unika fotoböcker.

Läs mer

Textil

LINUM är ett svenskt designvarumärke som i generationer levererat högkvalitativa textilier till hemmets många rum.

Sedan starten 1966 har LINUM vuxit till en internationell aktör med en fortsatt stark vision om hållbar och framtidsmedveten produktion. Med ett unikt uttryck och en begränsad upplaga i kombination med ett avancerat system av färgkoder, skapar LINUM sin egen version av medveten design. Uttrycket är sofistikerat och urbant, med en tydlig taktil känsla. Det genomarbetade hantverket ihop med formstarka mönsterbilder och exklusiva material, har gett LINUM en aktad position inom sin bransch.

Luceplan

Läs mer
Inredningsdetaljer

Varumärket Louise Roe är skapat med kärlek för design, enkelt, harmoniskt och av högsta kvalité. Louise Roe har en bakgrund som kläddesigner men har arbetat i inredningsbranschen i många år. För henne har det alltid varit naturligt att mode och inredning hör ihop i en kategori – livsstil.

Läs mer

Belysning

Italienskt företag som startades 1978 av de tre arkitekterna Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto och Sandra Severi.

Luceplan

Läs mer
Detaljer

Det var upptäckten av ett ikoniskt mönster och ett antal äldre träfigurer som 2012 ledde Esben Gravlev att starta Lucie Kaas. Berörd av historien som återspeglades i objekten bestämde han sig för att berätta deras historia för resten av världen. Lucie Kaas har på kort tid rönt stor framgång och finns idag representerade i mer än 30 länder världen över.

M
Läs mer
Möbler och details även för barn

Magis är en italiensk ständigt nyskapande möbelproducent sedan 1976 med en ovanlig förmåga till lustfylld och banbrytande idérikedom. De låter det speciella och exklusiva bli möjligt för gemene man. Ett lekfullt formspråk som det sprakar om.

Läs mer

Inredningsdetaljer

M A N I ceramics är en perfekt blandning av nordisk design och traditionellt italiensk hantverk, där varje del har skapats för hand och med hjärta.

M A N I kollektionen inspirerades av kreativiteten i det traditionella italienska hantverket.

Skaparen, Britta Hermann, är passionerad för italiensk kultur och flyttade från Hamburg till Toscana år 2005 för att förverkliga sin dröm att skapa sin första kollektion av unika hantverk.

Här, inspirerad av den italienska arkitekturen och dess färger,
har hon nu skapat sin första kollektion. Unik i sin enkelhet och långt ifrån industriell massproduktion.

Läs mer

Mattor

Danskt företag med unika handvävda mattor.

http://www.massimo.dk/

Läs mer

Möbler

Under 2009 beslutade två designers, som delade en nymodernistisk vision om funktionell och elegant design, att bryta sig ur PR-driven produktstrategier för att skapa ett möbelföretag med fokus på samspelet mellan objekt och kontext. För att förverkliga sin vision tog de kontroll över hela produktionskedjan – tillverkning, försäljning och marknadsföring. Det här banbrytande tillvägagångssättet har blivit succé, inte bara i design utan även i utmärkta priser, kända kunder och representation i Konstmuseets konstsamlingar.

Läs mer
Från Danmark
Läs mer

Presentartiklar

Men’s Society är en leverantör av fräcka produkter för den trendiga killen (eller tjejen). Produkterna är genomarbetade och håller hög finish från förpackning till innehåll.

Läs mer
Textil

Handdukar och kuddar, mm kommer från detta anrika företag från Italien som även är kända för sina kläder.

Läs mer

Möbler

MK Design Studio formger och tillverkar designmöbler. Tillverkningen sker lokalt i Småland där formgivaren Mathilda Karlsson är uppvuxen. Den enkla och rena designen gör känslan harmonisk och kravlös.

På ett ödmjukt, medvetet och harmoniskt sätt formger och designar Mathilda kompromisslöst, detaljerat och utan att lämna något åt slumpen.

Det småländska entreprenörskapet och konstnärskapet samspelar på ett sätt som andas äkthet och tar fram det bästa ur det småländska arvet, det rena och enkla.

Läs mer

Förvaring och möbler

Peter J Lassen startade Montana 1982 med ett unikt hyllsystem som kan varieras i det oändliga…Kontakta oss så hjälper vi dig att rita en förvaring som passar dig!

Säljer även möbler Från Verner Panton mfl.

Läs mer

Möbler, belysning, mattor och details

Lekfullt inredningsföretag som beskriver sin mission så här:

The collections style is exclusive, daring, playful, exquisite and based on the belief that design is a question of love. Moooi takes pride in producing timeless objects of beauty which posses the uniqueness and character of antiques combined with the freshness of modern times. This fusion brings the brand to focus on the production of iconic objects. A mix of lighting, furniture and accessory design which outlast everyday interiors, defining our home’s personalities & delivering an extra touch of creativity and beauty.

Läs mer
Möbler, belysning och details.

För Danska Muuto börjar god design med personen. Vi handplockar de mest lysande designtalangerna i Skandinavien och ge dem friheten att uttrycka sin individuella historia genom vardagliga föremål.

N
Läs mer

Böcker

New Mags är ett företag som säljer exklusiva tidskrifter. New Mags tillverkar magazin och böcker med inriktning på inredning, mode, natur, fotografering, mat och dryck, resor och mycket mer. Deras exklusiva böcker är inte bara inspirativa utan passar lika bra som dekoration.

Läs mer
Möbler & details

En Köpenhamnbaserad designbyrå som grundades 2012. Det unga företaget har samarbeten med flera erkända designers och man har profilerat sig genom att använda naturliga material och geometriska former. New Works strävar efter att tillhandahålla produkter som befinner sig i gränslandet mellan konst och design, ständigt med tonvikt på funktionalitet.

https://www.newworks.dk

Läs mer

Möbler & detaljer

Normann Copenhagen är ett sätt att leva – ett tänkesätt. Vi ser det som att sätta på sig ett par glasögon och se världen på ett annat sätt. Vi älskar att utmana konventionella designregler.

Det är därför du hittar traditionella material använda på otraditionellt vis. Som en diskbalja i gummi, en vas gjord av silikon och en hund gjord av plast.

O
Läs mer
Kontorsstolar

Svenskt företag som alltid arbetat med egen utveckling. För att kunna utvecklas och ligga i framkant samarbetar Officeline i ett internationellt nätverk av formgivare, ergonomer, producenter, återförsäljare och slutkunder.

De arbetsstolar vi erbjuder avser att passa väl in i olika miljöer på kontoret, konferensrummet, i skolan eller på hemarbetsplatsen

Läs mer
Inredningsdetaljer & möbler

Olsson & Jensen är ett svenskt inredningsföretag som säljer vintage möbler och inredning, samt handplockade detaljer av god kvalitet och vacker design.

Läs mer

Belysning

Oluce grundandes redan 1945 av Giuseppe Ostuni och är Italiens äldsta, ännu aktiva, tillverkare av belysningsprodukter. Genom åren som gått sedan starten har man samarbetat med de allra största formgivarna, producerat otaliga klassiker, deltagit i oändligt många utställningar och vunnit åtskilliga prestigefulla priser.

Läs mer

Möbler

OX DENMARQ är ett danskt företag som producerar spännande designmöbler i moderna material. Deras första designer var främst gjorda av högkvalitativt vegetabiliskt garvat läder i kombination med rostfritt stål eller trä. Sedan dess har deras portfölj utvidgats till att omfatta material som marmor, mässing och koppar.

Varumärket OX är en hyllning till vårt unika läder och djuret som ger det.

DENMARQ hänvisar till grundare och designer Dennis Marquart och naturligtvis till Danmark, vårt hemland.

Danmarks designtradition, kvalitetsmaterial och skickliga hantverkare från Spanien och Danmark är grunden för att skapa våra unika produkter. Vi använder fasta material och ett ljusuttryck.

http://oxdenmarq.com

P
Läs mer
Posters

Danska Paper Collective samlar de bästa grafiska formgivarna, agenturerna, konstnärerna och illustratörerna för att skapa inspirerande och ikoniska grafiska tryck. För varje såld affisch går minst 15% till välgörenhet. Miljö och en hållbar produktion är något Paper Collective värderar högt. Affischerna produceras i Danmark och bär Svanenmärket.

Läs mer

Mattor vävda i plast

Svenskt varumärke där vår signum är kvalitet och funktion, vi tror att enkelhet håller i längden. I vårt sortiment finns både grafiska och enkla mönster, mer organiska och mjuka former i väl valda färger för ett modernt hem.

Läs mer

Belysning, inredningsdetaljer & möbler

Franska Petite Friture grundades 2009 med en vision att främja unga designers och utveckla en kollektion av inredning, belysning och små möbler som inspirerar. Här hittar du bland annat den klassiska Vertigo lampan som pryder många hem världen över.

Läs mer

Detaljer & textil

Textildesignern Pia Wallén har varit verksam i över 20 år och är ständigt aktuell med sina designprodukter inom textil och framförallt filtad ull. 1991 skapade Pia en filt som har kommit att bli en designklassiker; Crux Blanket. Pia Walléns designprodukter kännetecknas av ett modernt utseende med en tydlig känsla av svensk tradition, lekfullhet och enkelhet.

Läs mer

Detaljer

Playforevers berättelse började när grundaren Julian Meagher var bara elva år gammal. Han körde runt på sin cykel, i garage och letade efter undanstoppade superbilar. Han kikade under dammskyddet för att förundras över snygga former och glänsande märken.

Idag säljs varumärket Playforever över hela världen. Designen är inspirerad av ikoniska racerbilar och racingplan från 1920-talet, samt klassiska 1960-talets New York. Kombinerat med årtionden av Midis, Minis och Mavericks, en eklektisk mix av konst, mode, traditionell design och modernism.

R
Läs mer
Textil

Familjeföretag från 1902 baserat i England med specialitet på möbeltyger.

Läs mer

Details för kök och hem

Rosendahl är praktisk design som gör det dagliga livet enklare och mer elegant. Allt från hand-blåsta glas och unik design till innovativa tillbehör till matbordet och hemmet, samt professionella köksredskap.

Läs mer

Belysning

Familjeföretaget RUBN tillverkar lampor ritade för att hålla en livstid. Designen hedrar estetik, hållbarhet, funktion, kvalitet och tar stor hänsyn till ursprung och gamla traditioner. Genom bra material, hantverk och att hålla nere transporterna är förhoppningen att RUBN ska vara ett självklart miljövänligt val. Produkterna är tillverkade för hand, på plats hemma i Vittsjö i södra Sverige..

S
Läs mer
Kontorsmöbler

Svenskt företag som gör möbler för offentlig miljö.

Läs mer

Belysning

Santa & Cole etablerades 1985. Till en början arbetade man enbart med industridesign, en konst som består av att fokusera på vardagsföremål för att söka en bättre upplevelse för användaren. Santa & Cole har genom åren behållit sin småskalighet, vilket gör att man är flexibel och därigenom har frihet att arbeta hur man vill och med vem man vill. Ledord som hellre kvalitet än kvantitet, hellre selektiv än samlande. Idag består arbetet av att söka och välja bland ett stort antal objekt som med en lång historia eller med en historia att upptäcka.

Läs mer

Möbler i rotting

Ett Danskt företag som bl.a gör design klassiker i rotting av kända formgivare som ex. Arne Jacobsen och Viggo Boesen.

http://www.sika-design.com

Läs mer

Möbler för både inne och utebruk.

Skargaarden tillverkar möbler som är vackra nog att stå inomhus men tåliga nog att bo i det fria stora delar av året. Allt är tillverkat med en hängivenhet och kompromisslöshet som lär märkas var än en möbel hamnar, oavsett om det är i lobbyn på något hotell, vid kanten på en pool eller framför en brasa i fjällen.

Läs mer
Inredningsdetaljer

Skogsberg & Smart är ett dynamiskt, innovativt lyxvaruföretag specialiserat på att skapa skräddarsydda hemaccenter. Skogsberg & Smart grundades 2008 med lanseringen av handblåsta Hurricane lamp. Skogsberg & Smart har sedan dess skapat ett antal utsökta glas produkter för att komplimangera en sofistikerad miljö.

Läs mer

Glasbruk

1896 byggdes det för fullt i det lilla samhället Skruv. Året efter det, stod ett glasbruk klart.

Platsen för Skrufs glasbruk var väl genomtänkt av grundaren Robert Celander. Han ville dra nytta av järnvägen som kommit på plats år 1874.

Då kunde tåget transportera tung sand till glasbruket som behövdes för att göra glasmassa, men även för att frakta bort det färdiga glaset i stora trälådor.

I området fanns det gott om skog som gick åt väldigt mycket för att värma glasugnarna.

Glasbruket invigdes lördag, 10 april 1897. På plats var prästen för att hålla en hyttpredikan, och efter det väntade ett stort kalas.

Läs mer

Mässings produkter

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster och har nu tillverkat föremål av högsta kvalitet för både vardag och fest i 400 år. Med samma känsla för tidlös design och tidlös kvalitet skapar Skultuna idag morgondagens antikviteter.

Skultuna.com

Läs mer

Möbler och klädhängare

SMD har funnits sedan mitten av 1980-talet. Skandinavisk form är uppskattad i hela världen. God svensk design förtjänar svensk tillverkning, tycker vi. Därför är de flesta av våra produkter tillverkade i vår egen fabrik. Med egen tillverkning kan vi producera små serier eller till och med unika produkter.
Även för våra designers innebär det en stor fördel, eftersom vi snabbt kan ta fram prototyper och ta produktutvecklingen framåt.

Läs mer

Mohairplädar, sängkläder & kashmir produkter

Stackelbergs grundades i Stockholm år 2009 av Anna-Carin Stackelberg. Hos Stackelbergs står tradition, genuint hantverk och hög kvalitet i centrum. För att nå det högt uppsatta kvalitetskraven tillverkas plädarna i Sydafrika hos en av världens främsta mohairproducenter.

Läs mer
Mattor

Stoddard tillverkar och levererar mattor till offentlig miljö. Vi kan erbjuda våra kunder möjligheten att skapa unika mattor, anpassade efter deras specifika önskemål och därmed åstadkomma en bättre arbetsmiljö. Genom många års erfarenhet har vi fått ett stort kunnande och vi vågar påstå att vi idag är ett av de företag som har absolut största kompetens i fråga om textila mattor.

Läs mer

Inredningsdetaljer

Ljusstaken STOFF lanserades med stor succé i slutet av 60-talet av arkitekten Werner Stoff och Hans Nagel. Iden till ljusstaken kom till efter att Hans ramlat i skidbacken. När han landade i snön blev det tre perfekta hål efter hans fingrar. Dessa håll skapade iden till en ljusstake.

Läs mer

Möbler

 

Möbler skapade av skandinaviska formgivare och producerade i Småland i massivt trä. Allt präglas av ett noggrant utfört hantverk och detaljarbete. Möbler som ska hålla i flera liv och Stolabs löfte är en garanti utan slutdatum.

Läs mer

Förvaring

Den Svenska klassiska Stringhyllan från 1949.

På string.se kan du själv rita din hylla.

Läs mer

Möbler

Swedese Möbler AB är ett klassiskt svenskt möbelföretag med stark förankring i både hem och i offentlig miljö.

Swedeses idé är den samma idag som för sextio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten.

T
Läs mer
Vårt eget varumärke

Där vi gör vissa produkter i egen design.

Läs mer

Högtalare

Transparent Sound grundas i Stockholm år 2011 av fyra vänner. Tanken är att visa ett alternativ till alla komplicerade teknikprylar och istället skapa en produkt som är lika mycket inredningsobjekt som det är teknikobjekt. Hög kvalitet genomsyrar produkten, designfilosofin och formspråket bottnar i den skandinaviska funktionalismen.

Läs mer

Keramik

”Med en fascination för det taktila och att skapa keramik som lever med ljuset och där igenom får ett eget liv, en dragningskraft med förhoppning att väcka åskådaren fantasi och vilja att vidröra där börjar min resa.​

Varje alster jag skapar är unikt i färg och form. Även om det är en vas som har en funktion så strävar jag efter att alsterna ska få stå framme och vara vackert även utan att användas för sin funktion, så sen en vas utan blommor.”

​- Sofia Tufvasson

V
Läs mer
Möbler, inredning och detaljer

Vipp är med sina klassiska pedalhinkar idag en designikon. Vipp grundades 1939 av dansken Holger Nielsen, och allt började med att han konstruerade en pedalhink till sin frus hårsalong som både var funktionell samtidigt hade en stilren och snygg design.

Läs mer
Möbler, klockor och details

Vitra har under lång tid samlat på sig kända designers och designklassiker, och fortsätter att utveclas med nya produkter och formgivare.

Läs mer

Möbler

I över 20 år har Voice tillverkat möbler med utgångspunkt i modern design, funktionalitet och kvalité. Voice startades 1997 i Småland och har sedan dess producerat smarta och flexibla möbler för hem och offentlig miljö.

Alla möbler tillverkas och monteras för hand i Småland för att skapa hållbara produkter för kommande generationer. Voice står för tidlös design.

W
Läs mer
Belysning

Svenskt belysningföretag med kvalitetsprodukter från kända designers.

wastbergs.com

Z
Läs mer
Belysning

Går det att skapa ny design? Ja, om man tänker och inspireras av hjärtat. Våra hjärtan är uppvuxna i det mörkt dunkla Vinter-Skandinavien och det starkt lysande Sommar- Skandinavien.

Ett dubbelliv som får oss att nära en komplicerad kärleksaffär med ljus och skugga, mörker och form. Detta dubbelliv skapar en underbar grund för funktionell design med hjärta

När Zero startade sin verksamhet 1978 hade upphovsmännen stor erfarenhet – från glas. En erfarenhet som fick dem att vilja lämna glaset – för att sedan återvända – och börja tillverka armaturer i plåt i stället. Formgivaren Börge Lindau tilltalades av den djärva tanken och inledde ett långvarigt engagemang.

Läs mer
Våra bokstödsdjur

Züny är ett kinesiskt företag som består av fyra designers som vill hylla de kinesiska hantverkarnas skicklighet och visa att varor från Kina kan skapas med hjärta, hjärna och hög kvalitet och inte bara som massproduktion.

Alla djur är tillverkade för hand och är mycket välgjorda.

Ö
Läs mer
Belysning

Svenska Örsjö har 60 års erfarenhet av kvalitetsprodukter. Vi tillverkar funktionella produkter med de flesta förekommande tekniker och samarbetet med ledande formgivare ger våra produkter en unik design.